tiistai 27. toukokuuta 2008

Kesäkukkasia

.

...





Viime viikolla kävin ostamassa parvekkeelle hieman piristystä. Pelargonioita, lumihiutaleita sekä kaksi kirsikkatomaattia. Saa nähdä, saadaanko syödä omalla parvekkeella kasvatettuja tomaatteja.. En ole vielä tyytyväinen parvekkeen kesäasuun. Vielä pitäisi saada paljon kaikenlaisia kasveja sinne. Omat esikasvatukset ei oikein onnistuneet, joten ei kai auta muu kuin suunnata taimitarhalle.

10 kommenttia:

maijja kirjoitti...

Hauska ruukku tomaatilla! Omalla parvekkeellani on valtaisa kasvulava (sisältää siis yrttitarhan, perennapenkin, mansikkamaan jne) jota sinne aikani hinkusin... nyt huomaan olevani kahden vuoden jälkeen siihen kyllästynyt. Haaveilen ruukkupuutarhasta!

Lellu kirjoitti...

Maijja: Kasvulava kuulostaa jännittävältä. Ja tuottoisalta. Ruukuissa on vähän se ongelma, että ne kuivuu tosi nopeaan. Tai sitten pitäisi olla vaan tarpeeksi isoja ruukkuja.. :)

Nasti kirjoitti...

Mäkin kävin tänään puutarhalla, lähinnä yrttejä menin katsomaan. Olivat vielä niin kovin pieniä että jätin ne vielä sinne kasvamaan ainakin viikoksi. Ja mullapa on oma kasvimaa! 11 siemenperunaa laitettiin viime sunnuntaina maahan, määrä on usean vuoden kokeilujen tulosta, nyt määrän pitäis olla just sopiva.

Anna Emiliaana kirjoitti...

Mulla taitaa jäädä nää hommat tänäkin kesänä. Muutamia orvokkeja ja keijuköynnöksen istutin, mutta en jaksa hoitaa. Olisin halunnut ruukkupuutarhan, mutta ei tänä kesänä.

violet kirjoitti...

Olen jo moneen kertaan meinannut ostaa tomaatteja terassille kasvamaan. Ongelmani on se, etten saisi niitä varmaan syötyä kun ajattelen miten likaisessa ilmassa ne kasvaa...olisivat varmaan täynnä jotain raskasmetalleja..

Elina kirjoitti...

Nuo pienet tomaatit (oletan että sinunkin taimistasi tulee sellaisia kirsikkatomaatteja) ovat aivan ihanan makuisia, olen useampana kesänä ostanut taimen tai kaksi. Vaikka satoa ei kovin paljon tulekaan, niin se pienempikin määrä ilahduttaa kummasti!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea vaan parvekeviljelyksille. Parvekelaatikon pelakuut ja lumihiutaleet sopii hyvin yhteen. T. Äippä

Lellu kirjoitti...

Ekub: Ovat ne kirsikkatomaatteja. Toivottavasti minäkin saan nauttia edes muutamasta itse kasvatetusta tomaatista..:)

Anonyymi kirjoitti...

Nättiä nuo pelargoniat ja lumikellot, sopivat hyvin yhteen. Tomaatteja tulet varmasti saamaan, kun muistat ahkerasti kastella ja säännöllisesti antaa lannoitetta. Arvaatko kuka sulle tämän tekstin kirjoitti? Nähdään Pian. :)

Lellu kirjoitti...

Anonyymi: Mulla on sellainen kutina, että saattaisit olla Piia. Osuinkohan oikeaan...? :)